Ditte Rose Andersen,
Født 1975

Psykolog fra Københavns Universitet 2007 og autoriseret af Psykolognævnet 2010. Efteruddannet med vægt på supervision (bl.a. ved Dispuk) samt autisme (bl.a. diagnostisk testning med ADOS). Medlem af styrelsen i Psykologfagligt Selskab for Autisme under Dansk Psykologforening

Koordinator i Intensive Interaction fra Intensive Interaction Institute, UK 2013. Stiftede i 2014 Intensive Interaction Danmark.

Om stifter Ditte Rose Andersen

Ditte Rose Andersen er autoriseret psykolog (cand. psych. aut.), og hendes speciale som psykolog er autismespektrumtilstande, handicap og kommunikation. Hun har arbejdet inden for specialområdet i 15 år, bl.a. på specialskole for børn med autisme og på døgninstitution for børn med autisme og udviklingshæmning. I sit speciale på psykologi så hun på, hvilke konsekvenser, forståelser af autisme har for måden, man møder autistiske mennesker på.

Du kan læse mere om Dittes tilgang til autisme her.

I sin søgen efter tilgange, der tog udgangspunkt i det enkelte, særlige individ med hans eller hendes interesser, evner og præferencer, stødte hun på Intensive Interaction, som hun har arbejdet med siden 2012.

Hun er i dag Intensive Interaction Institutes danske samarbejdspartner. Hun stiftede i 2014 Intensive Interaction Danmark med henblik på at kunne tilbyde uddannelse, kurser, træning og vejledning i tilgangen til forældre, pårørende og fagfolk. Herudover har hun privat psykologpraksis med særligt fokus på kommunikative handicap. Hun har talt ved flere konferencer (SIKON, Skive, Aarhuskonferencen, Disability Studies Conference, Intensive Interaction Conference) og faglige selskaber i Danmark og England om bl.a. autisme, handicapforståelse og Intensive Interaction. Ditte har gennem fem år siddet i styrelsen for Psykologfagligt Selskab for Autisme under Dansk Psykologforening.

Ditte modtog i 2016 Demetrious Haracopos-legatet, som uddeles af Fonden Center for Autisme og Sofieskolen for arbejde i Haracopos’ ånd: “Et hvert menneske har rettet til at blive set og hørt”. Hun modtog prisen for sit arbejde med at finde mere følsomme og udviklende tilgange til autisme og for sit arbejde med at formidle og udbrede Intensive Interaction i Danmark.